Tarinoita toiminnastamme

Toimintamme perusrungon muodostavat kuukausittaiset jäsenillat. Aiheina ovat olleet esimerkiksi erilaiset kirjallisuusteemat, käsityöt sekä Kalevalaisten Naisten Liiton teemojen pohjalta syntyneet yleisötapahtumat. Esimerkiksi yhdistyksemme 30-vuotisjuhlan pääteemana oli Voimapaikka, jossa käsiteltiin erilaisia sielunmaisemia ja konkreettisia paikkoja, joista jäsenemme ovat ammentaneet voimaa elämäänsä.

Olemme retkeilleet monissa Hämeen mielenkiintoisissa luonto- ja kulttuurikohteissa. Niissä olemme tutustuneet esimerkiksi 12 miljoonan vuoden takaiseen maailmaan kivien avulla sekä viettäneet hauholaista ruokajuhlaa paikallisessa maatilamatkailukohteessa.


2023Kansallispukujen hameet heiluivat Prisman käytävillä, kun yhdistyksemme esitteli toimintaamme, tarjosi neuvoja sekä ideoita neulomiseen. Kaikista langoista ja ompelutarvikkeista sai koko päivän ajan -20% alennuksen.


Kappas vain! Hiihtäviä Kalevalaisia Naisia! Jo toista kertaa olemme järjestäneet hiihtotapahtuman Hämeen Linnanpuistossa. Kuinka vanhat olivat vanhimmat sukset ja mitä hauskaa niille kävi? 

Wetterhoffin neuleilta, jossa pääsimme tutustumaan taloon sekä sen alakerrassa olevaan myymälään. Upeaa kudontaa ja kiehtovia tarinoita. Tunnetko tulppaanidamastin?


Runoilija Aino Krohn on voittanut YLE:n ja Suomen Luonnon Päivän säätiön luontorunokilpailun 2020 ja esitteli meille viime vuonna julkisetetun esikoisrunokirjansa, jonka yhteydessä nautimme kahvipöydän herkuista.

Mutta mistä sai runokirjan nimi alkunsa?


2022


Joulukuussa kävimme katsomassa teatteriesityksen Kaksi Kuningatarta.

Kuva lainattu Hämeen Sanomien sivuilta.

Marraskuun yleisöluento sai Hattulapirtin väriloistoon. Mitä kuuluu Hattulan kansallispuvulle? Tarinasta on myös hyvät linkit muihin sivustoihin. Mutta mitä erikoista Hattulan pukuun on lisäksi suuniteltu?


Koko Janakkalan kirkon seutu on rautakautista asuinaluetta, ja luontopolun varreltakin löytyy mm. polttokenttäkalmisto ja kuppikiviä - jos vain osaa katsoa. Mutta mikä on kuvan talo?


Yhdistyksemme lokakuun jäsentapaaminen järjestettiin Hämeenlinnan kirjastossa kehtolauluja laulaen. Mutta miksi huomenna mennään Lappeenrantaan ja mitä siellä tehdäänkään?


Suvi Ratinen kertoi naiskirjailijoiden työhuoneista ja kuka niihin sai tulla sisään. Mutta kuka istuu kuvassa?

Satu-Lotta Peltola kävi luennoimassa siitä kuinka hän tekee kauniita koruja luonnonmateriaaleista. Mutta miten kiulukat ja kurpitsansiemenet liittyvät toisiinsa? 

KT, artenomi Mervi Friman oli luennoimassa kestävästä kehityksestä. Mutta miten kaislapatja tai perunajauhot liittyy aiheeseen? 


Kun yhdistyksemme jäsenet kokoontuu, se tehdään näyttävästi. Katso kuinka kaunis väriloisto valkoista hankea vasten!


2021

Kauniista kuvista koostuva tarina Hattulassa sijaitsevasta Pyhän Ristin kirkosta. Vierailimme kirkossa pienellä porukalla koronarajoitukset huomioon ottaen. Yllä olevan holvikaaren kaunis kuva on otettu alttarin yläpuolelta.